média megjelenés
news

A tél a hideg, a zimankó, a sötét délutánok időszaka, de a zord időjárást mindig szépségessé formálja a havazás. A kerületben alkotó fotósok megörökítették képeiken a januári havazást Pestszentlőrinc-pestszentimrén. Szánkázzanak 🙂 végig a képeken, érdemes!


Képek Pestszentlőrinc-Pestszentimréről... 
de még milyen képek!

https://www.tovabb18.hu/kepek-pestszentlorinc-pestszentimrerol-de-meg-milyen-kepek/

www.ruzsaistvan.com™
www.ruzsaistvan.com™

Ruzsa István, kerületünk profi fotósa, drónpilótája a madarak közé küldi gépét, hogy eddig még soha nem látott felvételeket készítsen kerületünkről. Legújabb alkotásaiból válogattunk, és mondanunk sem kell, hogy leesett azt állunk... Tartsanak velünk, nézzék meg cikkünkben milyen gyönyörű a 18. kerület a magasból is!

És hogy ki az alkotó?

Ruzsa István jelenleg az MTVA drónpilótája és a BM Nemzeti bűnmegelőzési Tanács fotóriportere, aki - ahogy arról mi is beszámoltunk - a 2017-es World Press Photo pályázatán, az Év fotója esélyeseként indul munkájával (februárban lesz az eredményhirdetés). A szakember Magyarország első 10 állami és hatósági licenszet szerzett drónpilótájának egyike, az ország legtöbb drónfotóját ő készíti. Tizenhárom éve dolgozik fotóriporterként. A Magyar Kurir katolikus napilap vatikáni fotótudósítójaként is alkotott Rómában. Érdekesség még szakmai életéből, hogy az MLSZ összes mérkőzését ő fotózza és videózza élőben az M4 sporton "odafentről".

Már 30 éve Pestszentlőrincen él, a szülei és nagyszülei is immár ötödik évtizede. A Városkép fotósaként is dolgozott 2010-2013 között, és elmondása szerint számára Pestszentlőrinc-Pestszentimre a világ közepe, kerületünk minden részletét ismeri és fotózta, fotózza. Úgy tudja bemutatni a kerületet fentről, ahogy még senki nem látta.

Utazzanak most önök is Ruzsa István segítségével Pestszentlőrinc-Pestszentimre fölött!


Kerületi fotós is indul az év képe címért

Ruzsa István / MTI
Ruzsa István / MTI

Ruzsa István is nevez a World Press Photo 2018-as pályázatára - tudtuk meg alokal.hu hasábjairól. A kerületünkben élő fotós az MTI munkatársaként számtalan légi drónfelvételt készített. Mi nagyon szorítunk neki!

Az újság beszámolója szerint természet, általános hír, valamint helyszíni hír kategóriában is nevez két-két képpel. A nyitóképen látható egyik pályaműve, amely a jégzajlásban sodródó tiszacsegei kompot mutatja meg a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvénynél 2017 február 15-én.

A következő World Press Photo Contest nevű pályázatra 2017. január 4-ig lehet regisztrálni a https://www.worldpressphoto.org/ oldalon.

Fotó: MTI/Ruzsa István